Wees de Glimlach en heb Plezier

Jin Shin Jyutsu (Lees: Jin Sjin Joetsoe)


Met Jin Shin Jyutsu pas je een “KUNST” toe om energiesloten (bepaalde plekken op je lichaam) en vingers te “startkabelen”. Hierdoor kun je jezelf leren Kennen-Helpen en de medemens ondersteunen om balans te creeëren in ziel, geest en lichaam voor een lang en gelukkig leven.

  • Wat is energie? Dit is heel eenvoudig te begrijpen.
  • Wat doet het hart slaan?
  • Wat maakt ademen mogelijk?
  • Wat maakt (spijs)vertering mogelijk?
  • Wat doet de motor van een auto aanslaan als je het contactsleuteltje omdraait?
  • Wat doet de autolichten aan?


Het antwoordt op de 2 laatste vragen zou eenvoudig zijn:

” De ACCU van de auto” . De accu is de noodzakelijke energiebron voor de verschillende functies van de auto.


Het antwoordt op de vraag wat is energie voor het lichaam zou eenvoudig zijn”

” De ACCU van het leven”. De energiebron is noodzakelijk voor de verschillende functies van het lichaam.

Jin Shin Jyutsu is het WETEN van wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe de stroom van de ACCU van het leven steeds opnieuw kan worden opgeladen.


Deze veiligheidsenergiesloten zijn ons “alarmsysteem” . Zij “sluiten” (blokkeren) wanneer wij ons lichaam misbruiken. Dit is om ons te waarschuwen dat wij afstevenen naar “problemen” . En dus pijn gaan ervaren.


Jin shin Jyutsu is het kennen van de 26 veiligheidsenergiesloten (die zich op het lichaam bevinden) en die je door middel van handen en/of je vingers vast kan houden om zo spanningen, oorzaken van onbalans, dagelijkse stress kan ontsluiten voor het (weer) goed functioneren van het lichaam.

Jin Shin Jyutsu is een “ingebouwde” eenvoudige LEVENSkunst, MIJZELF te leren KENNEN (helpen). Het is een KUNST. Deze vereist veel begrip en is creatief, hetgeen eenvoudig is.

Iedereen kan het doen. Eigenlijk: iedereen doet het al maar is zich er niet van bewust.
Hoe vaak grijpen wij naar ons naar ons voorhoofd om ons iets te herinneren? Hier woont energieslot 20 (Eeuwigdurende eeuwigheid). Als deze open is hoeven we nooit meer te lezen want dan weten we alles.

En wanneer grijpen we naar onze ellebogen? Als we ons geïntimideerd voelen. Hier woont energieslot 19 (autoriteit en leiderschap). Je eigen natuurlijke leiderschap. Niets of niemand heeft macht over mij of ik niet over iets of niemand. (denk ook aan muggen en wespen)

Geweldig he?
En als je zo alle energiesloten gaat bestuderen en vooral toepassen zul je tot fantastische ontdekkingen en verbindingen komen.

Dus laat je verrassen door je eigen kracht.

Wees je EIGEN getuigenis!!